JoPe Fors & Fjäll

Aktiviteter i Åre sedan 1989

Om Företaget

Jonas Persson äger och driver JoPe Fors & Fjäll tillsammans med Åsa Persson Kjellgren. Både Jonas och Åsa utbildade sig på Fjälledarlinjen i Storuman. Jonas började med äventyrsaktiviteter redan 1986 i Storlien och startade JoPe Fors & Fjäll 1989.

Forsränningen utvecklades snabbt under de närmaste åren. Våtdräkter inhandlades, flytvästarna byttes ut mot rejäla flytvästar från USA. Båtarna blev mindre och självlänsande för ökad säkerhet och större upplevelse för gästerna. Tack vare utrustningen kunde vi börja forssimma med gästerna och surfa på vågor och valsar.

1994 startade vi riverboardturer som ett av de första företagen i Sverige. 1999 startade vi forskajakskola. Utvecklingen på roliga forsaktiviteter rasar vidare.

Vi rekognoserade och öppnade flera nya forssträckor, varav Vålån är kanske den bästa. Dammåns första del är den längsta och brantaste vi någonsin kört. Den faller 105 m på 4 km, nonstop i forsgrad 3 – 4. Den kör vi dock inte kommersiellt, inte än!

På vinter har vi sedan länge erbjudit isklättring, heliski och grotturer. Till vintern 2014 håller vi ta fram ett antal nya vinteraktiviteter. Skidbestigning, turåkning, längdåkning och snöskovandring kommer på vårt utbud. Vi bygger igloos och andra snöskydd som vi kan besöka på våra vinterturer och även ha övernattningar i. Riktiga fjällupplevelser!

Jonas och Åsa utövar själva alla de aktiviteterna som vi säljer.

Åsa sköter mycket av bokning under säsong. Jonas ansvarar för verksamheten ute och jobbar mycket på älven. Jonas är säkerhetschef på firman och innehar även licens att utbilda guider.

Jonas har jobbat mycket med säkerhet inom forssporterna och har medverkat till att utforma det regelverk som sjöfartsverket sjösatte 1997.

JoPe Fors & Fjäll har certifierat sig med ekoturismföreningens märkning naturens bästa.

Flertalet av guiderna på JoPe Fors & Fjäll har jobbat länge och de flesta har även den internationella SRT utbildningen.

Vi tänker på naturen

JoPe Fors & Fjäll har kvalitetssäkrats sig genom ekoturismföreningens naturens bästa märkning i samarbete med Sveriges turist och reseråd och svenska naturskyddsföreningen.

Back to Top