Medelsvår forsränning i Tångböleströmmarna, Åre

Forsränning på Tångböleströmmarna, Åre.

Upplev Indalsälvens otämjda Tångböleströmmarna mellan Ånnsjön och Gevsjön i västra Jämtland. Ett populärt forsränningsäventyr där tre a forsar ska klaras av längs ett landskap präglat av snöklädda fjäll, vidsträckta myrar och stolta granskogar.

Äventyrliga forspartier varieras med lugna partier som ger möjlighet att njuta av ett vackert landskap där vi berättar mer om älvens liv och historia. Bland annat om öringen och rödingen, och de sportfiskande engelsmännen som hittade hit redan i slutet av 1800-talet. Och de var inte först. Sju tusen år gamla hällristningar i strandkanten vittnar om att människan och älven har levt länge tillsammans.

På denna tur erbjuder vi även forspaddling med tvåmanna uppblåsbara forskanoter.

Turen startar på Ånnsjön som omgärdas av höga fjälltoppar. Vi går med motor över Ånnsjön till forsarna börjar. På vägen ner till Gevsjön ska tre forsar passeras. Den första är lätt och kort. Den andra varar i knappt två kilometer och den tredje är tre kilometer lång. Normalt klassas den sista som en trea, men under vårfloden blir den en fyra på den femgradiga forsränningsskalan.

Efter andra forsen är det dags för strandhugg med kaffekokning och tillhörande macka.är passar vi även på att berätta mer om fjällvärldens otämjda vatten. Om förhållandena tillåter kan den som vill även pröva på forssimning. Väljer ni forskanoterna paddlar ni mellan gummibåtarna och får instruktioner från guiderna inför varje fors.

Forsgrad 1-3. Se videofilmer.

Pris

  • Forsränning i Tångböleströmmarna, 900 kr
  • Uppblåsbara forskanoter/duckies,  900 kr
  • Ungdom 15 år och neråt Tångböleströmmarna, 700 kr

Det krävs minst 8 gäster för att turen ska gå att genomföra.

Ta med er

Ta med träningsskor, regnjacka, tunn fleecetröja eller underställ.

Inkluderat

Våtdräkt, flytväst, hjälm och fika ingår.  

Övrig information

Åldersgräns ca 10 år. Turen tar ca 5,5 tim Åre t o r. Samling 10.00 vid Kabinbanan i Åre eller överenskommen plats.

 

 

 

 

 

Låter detta spännande?

Back to Top